Tid til ettertanke…

Det har gått en god måned siden jeg kom hjem fra Palestina, og de har vært en tid for ettertanke. Mange tanker og opplevelser skal bearbeides. Mange fulgte med meg på bloggen, og spørsmålene har vært mange om jeg hadde en fin tur, og hva var mine sterkeste opplevelser?

Har jeg hatt en fin tur? Det har vært vanskelig å si at jeg har hatt en fin tur med alle de opplevelsene jeg sitter igjen med. Det har også vært vanskelig å kunne svare på hvilke som var de sterkeste opplevelsen. Vi traff så mange mennesker som hver på sin måte hadde en sterk historie å fortelle oss.

Når jeg tenker tilbake til de dagene jeg hadde på Vestbredden er det menneskene vi møtte som preger tankene mine.

Tankene mine går ofte tilbake til de kvinnene vi møtte som jobbet for konfliktløsning og hindre vold mot kvinner, og for å styrke kvinners rettigheter i samfunnet og politisk. Spesielt var møte med Azza sterkt. Hun var en kvinne som virkelig var opptatt å hjelpe andre kvinner og barn, samtidig som hun hadde en stor sorg inne i seg. Familien hennes var splittet, og hun hadde ikke mulighet til å besøke familien sin i Gaza eller Tyskland på grunn av okkupasjonen. Et stort ønske var at en gang i fremtiden skulle oppleve et fritt Palestina for sine barn,

Samtidig som vi fikk disse fortellingene, opplevde vi vennlighet og omtanke hos dem vi møtte.

Den siste dagen på vei til flyplassen stoppet vi opp ved muren som går igjennom Vestbredden. Muren er ca 70 mil lang og opptil 8 meter høy og stenger det palestinske folket ute fra eget land – hvordan kan dette skje igjen?

Ambassadørreise til Palestina 08-14.11.14 238

Etter reisen til Vestbredden har det blitt viktigere å fortelle om disse menneskene vi møtte, og hvilke forhold disse lever under ved å bo i et okkupert land.

Det nærmer seg julehelgen, og jeg opplever at tankene på de fantastiske palestinske menneskene vi møtte kommer nærmere. Jeg er heldig som bor i ett fritt land, der jeg kan besøke familie og venner når jeg ønsker det, og håper så inderlig at disse menneskene også en dag om ikke lenge skal få samme mulighet som den jeg har.

Ambassadørreise til Palestina 08-14.11.14 237

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i I Palestina, Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s